mandag 28. februar 2011

Starbucks

Så var vi tilbake på Starbucks. Drikker White Chocolate Mocca :) 


I dag skulle i egentlig begynne i praksis, men praksislæreren var ikkje der i dag, så vi fikk fri en dag til. Derfor har vi tenkt oss bort på Campus på unviversitetet. Skal se oss litt rundt der, få tilgang til treningssenter og bibliotek.

I går skulle Ida Kristin, Tone og Anita leite etter et kjøpesenter. Venta i 40 min på taxi etter vi hadde ringt etter den. Taxisjæføren var ei dame, og ho foreslo å kjøre oss til Southpoint senter. Det var et kjempestort senter. Gikk der ei stund, kjøpte nye sko og solbriller. Når vi skulle heim igjen venta vi i ein og ein halv time på taxien.


 Ida Kristin og Tone

Marte og Anita


 Utsikt fra Top of The Hill

På kvelden gikk vi ut og spiste burger med husets hjemmelagde chips :) Når vi var ferdig å spise fikk vi melding av ein av kontaktpersonene våre om at universitetet sitt basketlag: Tar Heels skulle spille kamp. Derfor gikk vi ut ein plass som heiter Top of the hill og såg kampen der. Selfølgelig vant Tar Heels 87 - 71 (eller noe sånt).

søndag 27. februar 2011

Chapel Hill

For øyeblikket sitter vi på Starbucks på East Franklin Street. Endelig på nett igjen :) Ute er det sol. 

Flyturen til North Carolina var med et lite fly, 2+1 sete i bredden. Ny og spennende opplevelse for nåkken...

Ida Kristin

Tone

Når vi landa på flyplassen Raleigh/ Durham, tenkte vi at kanskje noen kom og møtte oss der, siden vi ikkje viste kor vi skulle. Derfor såg vi om det var noen der for å møte oss. Vi lurte på om vi skulle ta taxi til leilighetene vi skulle bu i, men visste jo ikkje om det var noe resepsjon der kor vi kunne få nøkkel til leilighetene. Selfølgelig hadde vi ikkje telefonnummer til noen heller. 

Venting på flyplassen Raleigh/Durham

Anita

Marte

Vi henvendte oss til ei dame i resepsjonen. Ho fant nummeret til en av kontaktpersonene våre, og ringte. Etterpå ordnet ho shuttelbuss for oss til leilighetene. Så skulle vi møte nåkken der. Ut på kvelden kom desse tre kontaktpersonene våre til leilighetene. Ein av dei foreslo å ta oss med på ein super market, så då gjorde vi det. Fekk handla litt mat og sånt. 

Knallfint vær den dagen vi kom.

Utafor leilighetene

Vore ute og handla


Vi trudde kanskje at kontaktpersonene ville vise oss litt rundt når vi kom her, men, nei, dei hadde travel helg, så vi måtte berre sjå oss rundt på egen hånd. Så i går når me sto opp fant vi oss ein buss og reiste ned der vi hadde vore på super market dagen før, for der var også et kjøpesenter. Gikk rundt der ei stund, og åt lunsj. 

Tone, Marte og Anita er klare for shopping



Så tok vi bussen heim att, og ein anna buss til et anna kjøpesenter, men det var ein skuffelse. Smakte Frozen Youghurt og tok siste bussen heim att. Var ute og åt på kvelden, pizza, for andre gang den dagen :) 

Frozen Youghurt


fredag 25. februar 2011

Venting

Masse av tida på reis er gått med på venting og det å stå i kø.
Har vore gjennom utrulig mange sikkerhetskontroller her.

No sitter vi på flyplassen JFK og ska snart på flyet til Raleigh/Durham.

torsdag 24. februar 2011

NEW YORK!

Klokka halv tolv i dag tidlig va me alle møtt opp på Flesland. Etter litt venting satte vi oss på flyet til Amsterdam. På grunn av tåke i Amsterdam måtte vi vente litt med take- off, men vi tok inn igjen den tapte tiden på veien.



Fremme i Amsterdam fant vi gaten vår, og gikk etterpå og fant en McDonalds, så Ida Kristin og Anita fikk seg litt mat.

Så var det ombordstigning i flyet til New York. Her fikk vi masse god mat; kylling og ris, rundstykke, salat, mousse, is og kake. Så såg vi film, spilte spill osv. Men det er ei stund å sitte i ro, og man kjenner det godt i beina.




Vel ankommet John F. Kennedy i New York, trodde vi at vi var fremme. MEN, da tok vi feil. 1 1/2 time i kø for å levere inn et sånt ark vi hadde krysset av på noen svar. Vi måtte også scanne inn alle fingrene og tas bilde av. Etter det ble vi stilt spørsmål om hvorfor vi var her, og de i skranken trodde tydeligvis ikke vi forsto hva de sa, for de snakket om oss til hverandre rett framfor oss.

Når vi kom ut av flyplassen skulle vi ta taxi til hotellet, som etter det vi hadde sett på kartet, lå like ved. Siden vi var 4 stk måtte vi dele oss i to.

Tone og Marte fikk en rask tur til hotellet.

Ida Kristin og Anita sin sjåfør visste ikke hvor dette hotellet var. Sjåføren kjørte først forbi hotellet på motorveien, og så prøvde han alle slags gater for å komme til hotellet, men nei. Så kjørte han enda litt mer rundt omkring. Etter det prøvde han enda flere veier. Sjåføren ble mer og mer hissig; "seriously guys, I don`t know where the s.... hotel is" / "Welcome to America you guys" / "Seriously I don`t know where I am" / "Seriously guys, you`re killing me".

Til slutt fant han ut at han skulle kjøre tilbake til flyplassen, og da fant Ida Kristin ut at ho skulle bruke sine evner, og prøvde å hjelpe han med veien, siden det sto: "Airport Hotels" på et skilt. Sjåføren valgte likevel å fortsette på motorveien mot flyplassen. Så tok han ein anna vei, kjørte rundt om kring, snudde og kjørte tilbake.

SÅ, endelig, fant sjåføren ut at han skulle kjøre den veien vi hadde peika på for lenge siden, og da kom vi rett forbi hotellet. "der er det" sa vi, og sjåføren svinga inn foran hotellet (men det var ikke dette som var vårt hotell). Hotellet vi hadde peika lå rett bak, men vi sa ingenting. Sjåføren leverte hissig baggasjen vår på trappa til hotellet. Vi venta til han hadde kjørt, før i tok koffertene og sprang til hotellet vårt. Der sto Tone og Marte og venta, på nippet til å ringe etter oss.




No har vi lagt oss i kvar si stor seng; romtypen heter "I love NY"

onsdag 23. februar 2011

12 timer igjen!

Så sitter vi på Flesland og venter på å få sjekket inn baggasje, og komme oss gjennom sikkerhetskontrollen.

Ja, kofferten er pakket, pass, forsikring, billetter, kamera og mye mer. Har til og med fylt opp lommeboken med dollar :)

tirsdag 22. februar 2011

Reisefeber?

Trur kanskje det er et symptom hos oss alle no...

Kofferten skal pakkes, men hva pakker man til fem uker, og med de temperaturforskjellene? Er passet i orden? Reiseforsikring? Visum?
Skal vi ha noe med til barnehagen vi skal være i? Noen bøker vi skulle hatt med? Alle billetter i orden? Har vi nok penger? Hvor mange dollar skal vi ha med? Skal vi ha to eller tre par sko? Hvor mange bukser trenger vi? Skal vi ha med solkrem?

Oppi alt dette skal vi levere semesteroppgave (deleksamen) til midtveisvurdering!

fredag 18. februar 2011

Oisann!

To whom it may concern

We confirm that (navn) is a full time student at (skole) As part of the second year of the Pre-school teacher programme, a four-week study trip to a foreign country is an optional part of the course. Together with a group of fellow students, she has decided to go to USA to visit some preschools and get an impression of the early childhood education in South-Carolina and its surroundings. 


Sist eg sjekket lå Chapel Hill i North Carolina...

tirsdag 15. februar 2011

I kofferten

Hva pakker man for 5 uker på reise?


Tllatelse innvilget!

Alle fire får lov å komme inn i USA, vertfall ifølge ESTA...

Ida Kristin, Anita og Tone blei godkjent med ein gang, mens Marte blei godkjent under tvil :)

lørdag 12. februar 2011

12 dager





Ja, det er faktisk bare 12 dager til vi reiser avgårde nå. 

Merker at spenningen stiger :)

På mandag skal vi ordne oss visum...